Wil je in jouw eerstvolgende vakantie naar Spanje? Dan ben je misschien al aan het kijken naar een geschikte accommodatie. Grote kans dat jij je richt tot hotels en appartementencomplexen. Toch kun je ook eens naar een vakantievilla kijken. Veel mensen denken alleen dat een villa onbetaalbaar is. Maar is dit eigenlijk wel zo? In deze tekst vertellen wij je wat het kost om een vakantievilla te huren in Spanje.

Prijs hangt af van verschillende factoren

Wanneer jij je verdiept in vakantievilla’s in Spanje, ontdek je snel genoeg dat de prijzen behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. Dit is ook niet gek, want geen enkele villa is hetzelfde. Vandaar dat we je niet precies kunnen vertellen wat je voor een vakantievilla in Spanje betaalt. De prijs wordt namelijk bepaald door verschillende factoren. Hieronder zetten we een aantal factoren op een rijtje die een rol spelen in de prijs.

– Ligging

Een eerste factor die meespeelt in de prijs is de ligging van de vakantievilla. Wil je graag aan de Spaanse kust verblijven, zodat je kunt genieten van zon, zee en strand? Dan kun je een villa huren in Moraira. Als je hier een villa huurt, ligt het strand vaak om de hoek. Daarbij komt dat deze plaats veel toeristen trekt. Hierdoor is er eigenlijk altijd wel wat te beleven. Het nadeel van een vakantievilla met een gunstige ligging is dat je er vaak meer voor betaalt.

– Faciliteiten

De prijs wordt niet alleen maar bepaald door de ligging. De faciliteiten van de villa spelen namelijk ook een rol. Heb je een villa in Denia gevonden zonder zwembad? Dan ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je een verblijf met zwembad boekt. Hoe meer faciliteiten er zijn, des te hoger de prijs van een vakantievilla.

– Vakantieperiode

Tot slot speelt ook de periode waarin je villa huurt mee in de prijs. Wil je in de bouwvak een vakantievilla huren in Spanje? Dan betaal je hier meer voor dan wanneer je een villa boekt in het laagseizoen. In het hoogseizoen gaan er immers veel mensen op vakantie naar Spanje. Doordat de vraag naar vakantievilla’s in Spanje dan groter is, kunnen verhuurders er een hogere prijs voor vragen.

Vergelijk vakantievilla’s in Spanje met elkaar

Wie op zoek is naar een vakantievilla in Spanje wil hier niet onnodig veel voor betalen. Daarom is het niet verstandig de eerste beste villa te boeken die je tegenkomt in dit Zuid-Europese vakantieland. Doe je dit wel? Dan betaal je waarschijnlijk een te hoge prijs. Dit voorkom je door vakantievilla’s in Spanje te vergelijken voordat je boekt. Om het jezelf makkelijk te maken, kun je hier een vergelijkingssite voor gebruiken. Bij de resultaten zie je een prijs staan, waardoor je in een oogopslag ziet wat de goedkoopste vakantievilla is Spanje is.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen