Heb jij een leuke vakantiebestemming uitgezocht maar zijn je vrienden wat minder van deze bestemming? Of wil je heel graag nieuwe mensen leren kennen? Overweeg dan eens een groepsreis! Je kunt dan precies de soort vakantie uitzoeken die jij wilt doen en reist samen met leeftijdsgenoten.

Tijdens een groepsreis met Simi Reizen maak je met je reisgenoten samen een rondreis mee door bijvoorbeeld Bali, Costa Rica of Colombia, of ga je voor een actieve kampeervakantie in de Franse Alpen, Slovenië of Kroatië. Deze vakanties zijn er in alle soorten en maten, waardoor er altijd wel een leuke vakantie voor je tussen zit Waarom groepsreizen het overwegen waard zijn vertellen we je in dit artikel.

1. Je leert nieuwe mensen kennen

Een van de grootste en leukste redenen om mee te gaan met een reis in groepsverband is het leren kennen van nieuwe mensen. Iedereen die mee gaat is tussen de 18 en 32 jaar, waardoor je in dezelfde levensfase zit. Ook heb je de bestemming en reis al als gemeenschappelijke interesse. Je zult zien dat het kennismaken super gemakkelijk gaat en de sfeer er enorm snel in zit. Je bent immers op vakantie! Tijdens een groepsvakantie ontstaan er vaak leuke nieuwe vriendschappen. Zowel losse vrienden als complete vriendengroepen. Veel groepen vinden het daarnaast leuk om na een tijdje een gezellige reünie te plannen. Doordat je niet in je eentje op reis bent geweest, deel je samen alle reisavonturen en kun je uren, zo niet dagen nakletsen! Je reisgezelschap bestaat uit met name Nederlanders. Ook reizen er Vlamingen mee.

2. Als je niet zo’n regelaar bent, is dat geen enkel probleem

De reisorganisatie heeft de leukste activiteiten en mooiste bezienswaardigheden al voor je uitgekozen en verpakt in één mooie reis. Door het deelnemen aan groepsreizen onderneem je de reis ook echt samen met je reisgenoten, want diverse activiteiten staan al standaard op het programma. Dit zorgt voor hele hechte groepen en heel veel plezier tijdens een reis. Geen gedoe met alles ter plekke nog moeten uitzoeken en boeken en hopen dat voldoende reisgenoten hetzelfde idee hebben. Natuurlijk blijft het wel leuk en handig om je een beetje in te lezen in een bestemming, zeker als je verder weg besluit te gaan reizen, maar dit scheelt je heel wat dagen aan uitzoek- en regelwerk. Ook de accommodaties liggen al vast, net als de busreis of de vluchten. Daar hoef jij je niet meer mee bezig te houden! Gewoon boeken en gaan.

3. Je weet waar je aan toe bent

Je kunt bij het uitkiezen van een vakantie al precies zien wat wel en niet is inbegrepen bij de reissom. Hierdoor weet je goed waar je aan toe bent. Kijk goed of bijvoorbeeld de vluchten of busreis zijn inbegrepen, welke activiteiten je allemaal gaat doen en welke maaltijden inclusief zijn. Verblijf is standaard inbegrepen bij een soloreis. Vaak zijn er ter plaatse ook nog optionele activiteiten mogelijk, voor mocht je zelf nog iets van je bucket list willen afstrepen. Maar dat is in principe niet nodig om een leuke vakantie te hebben. In het reisprogramma kun je doornemen wat er allemaal op de planning staat en in wat voor soort accommodatie je overnacht. Zo zijn er kampeerreizen en hotelreizen, maar ook hele avontuurlijke reizen waarbij je meer in de natuur bent of vakanties waarbij je een appartement deelt met je reisgenoten. Net wat jij wilt!

4. Nieuwe culturen ontdekken tijdens een verre reis

Gemakkelijk contact leggen met anderen is niet voor iedereen appeltje eitje. Zeker in het buitenland is dat voor sommigen een beetje spannend. Daarnaast heb je nog te maken met cultuurverschillen. Tijdens een verre reis is het wel echt heel leuk om kennis te maken met tradities en gewoontes en om een gesprekje aan te knopen met de inwoners. Tijdens veel verre vakanties staat er daarom iets op het programma waarbij je contact legt met locals. Doordat je dit samen doet met je reisgroep, is dit een stuk minder spannend, echt! Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van het bezoeken van een lokale markt, maar je kunt ook denken aan een kookworkshop, een workshop met betrekking tot lokale tradities of zelfs een nachtje slapen in een homestay.

5. Samen reizen naar bestemming

Als je je vakantie op tijd vastlegt reis je samen met je groep naar bestemming. Bij sommige reizen zal dit met de bus zijn, bij andere reizen met het vliegtuig. Als je nog nooit hebt gevlogen of het niet super graag doet, is het enorm fijn om dit samen met anderen te doen. Je spreekt samen af op de luchthaven om in te checken en alles stappen te doorlopen en aan boord te gaan van het vliegtuig. Bijkomend voordeel is dat je ook al op de luchthaven samen een kopje koffie kunt doen om alvast kennis te maken voordat de vakantie echt van start gaat. Ook reizen met de bus is enorm gezellig. Hierbij stap je op bij een van de opstaplocaties en maak je tijdens het wachten op de bus ook al een beetje kennis met je reisgenoten. In de bus zelf zit de sfeer er ook super snel in en nog een voordeel is dat je recht voor de deur uitstapt van de accommodatie of camping op de reisbestemming.

6. Niet alleen op pad hoeven

Veel reizigers zoeken op internet op of steden veilig zijn om alleen doorheen te slenteren. In grotere steden, ook in Nederland, is het handig om later op de avond in de drukkere straten te blijven en een beetje op je spullen te letten. Als je alleen gaat backpacken is het misschien minder prettig om in het donker alleen over straat te gaan. Met een reisgroep kun je dit echter samen doen, dat voelt een stuk fijner! Nog een bijkomend voordeel: samen een taxi delen na een avondje stappen is een stuk goedkoper!

Controleer voordat je boekt bij een reisorganisatie altijd even of de reisorganisatie is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds. Dan weet je dat je veilig kunt boeken. 

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen